Rätt färg på rätt plats

Kollektion: ändamål gör det enklare för dig att välja rätt sorts färg till rätt plats. Alla pigment har olika egenskaper som gör att de passar till olika ändamål och på olika underlag.

Av de utvalda kulörerna är de flesta tidlösa, lätta att trivas med länge, medan några är lite mer vågade. Man behöver inte måla om så ofta och vi sparar på jordens resurse­r.

Grundfärg i Påse

Grundfärg i Påse

9800
Börja alltid med grundfärg i påse.

Den fäster och täcker bra, oxiderar fort, binder underlaget och förhindrar kritning. Därför kan du måla på alla typer av underlag såsom redan målade ytor, nytt eller gammalt trä, puts, betong, tapet, papp m.m.

Grundfärg i påse är en torr färgmix av jord- och mineralpigment som du enkelt blandar en äggoljetempera av med vatten, ägg och linolja. Vatten har du hemma och ägg köper du i mataffär eller en ägghandlare. Färgen får en bättre konsistens när du använder ekologiska ägg. Köp till rå kallpressad hampolja eller linolja. Du behöver inga förkunskaper med färg i påse. Du läser hur du gör på påsen och i medföljande hjälpredan.

Åtgång: 1 grundfärg i påse täcker ca 7-12 m2 i första strykningen beroende på hur absorberande underlaget är (lumppapp, puts, tyg och ohyvlat trä absorberar mer medan t.ex. tapet, redan målade ytor och hyvlat trä mindre). Välj sedan en kulör av färg i påse för de två färdigstrykningslagren.

Antal i lager: 6

180:-


Sök