Vad är Thermo-Hampa?

Thermo-Hampa är hampaisolering i skivor som tillverkas i Tyskland. Produkterna är kvalitetstestade och har ETA, byggtekniskt godkännande. Alla produkter har komplett innehållsförteckning och är kvalitetsmärkta av Natureplus - för miljövänliga, hälsomedvetna och funktionella byggprodukter. De har vunnit ett flertal priser som hållbar och hälsosam byggprodukt, och rekommenderas av läkare och biologer i Tyskland. Fabriken, som ligger i Bayern, använder energi från förnyelsebara källor. 

Det finns tre olika typer Thermo-Hampa: PREMIUM, PREMIUM PLUS och COMBI JUTE. Skivorna finns i många olika tjocklekar från 30 - 220 mm. Standardmåtten för skivor är 1200 x 580 mm, men det går även att måttbeställa skivor om man har en större mängd som ska vara samma storlek, och upp till 80 mm går det att få rullar, alla sorter utom PLUS.

Förutom isoleringsskivor finns det STEP hampafilt på rulle i 3 olika tjocklekar (3, 5 och 10mm) som är till för stegdämpning under t.ex. parkett eller plankgolv, eller att dreva runt fönster och dörrar.

BLOCK är remsor av isoleringen PREMIUM i tjocklek 40 - 80 mm som är specifikt framtagna för att snabbt och smidigt dreva i långdrag. 

Varje produkttyp har ett tekniskt datablad i pdf-format att ladda ner.

Titta på produktbladet från Thermo-Natur här

Hampa har god ljuddämpningsförmåga och har testats enl. ISO 11654. har Schallabsobtionsklass A.

Välj produkt här:

  • Thermo-Hampa finns i rulle eller skiva

  • Skär till isoleringen med rätt kniv eller såg.

  • Installera utan att oroa dig för farligt damm, eller giftiga ingredienser

  • Isolering i mellanbläklag

  • Takisolering

  • Isolera väggar inifrån eller utifrån.

FILMER

Här kan du se ett par korta filmer om Thermo-Hampa. Även om du inte kan språket är bilderna informerande. 

PRODUKTION av Thermo-Hampa (språk Tyska)

INSTALLATION av Thermo-Hampa (språk Tyska)

Sök