Thermo-Hampa

Modern isolering av naturmaterial

Thermo-Hampa är isolering i skivor som tillverkas i Tyskland. Produkterna har tekniskt godkännande. De har en komplett innehållsförteckning och isoleringen är kvalitetsmärkt av Natureplus. Fabriken, som ligger i Bayern, använder energi från förnyelsebara källor. Du kan använda Thermo-Hampa i vindbjälklag, innertak, innerväggar och ytterväggar i trähus eller konstruktioner med metallstomme. Det går även bra att tilläggsisolera murade konstruktioner invändigt eller utvändigt.


NOTIS: Nästa produktionsdatum för Themo-Hampa PLUS är den 3 April. Vi behöver din order senast den 27 Mars kl 17.


Thermo-Hampa isoleringsskivor finns i tre olika kvalitéer: PREMIUM PLUS, PREMIUM och COMBI JUTE. Skivorna finns i tjocklekar från 30 till 220 mm. Standardmåtten för skivor är 1200 x 580 mm, men det går även att måttbeställa skivor om du behöver fler än 40 st med samma mått. Upp till 80 mm tjocklek kan du isoleringen få på rulle (ej PLUS).

STEP är tovad hampafilt på rulle i 3 olika tjocklekar (3, 5 och 10mm) som är till för stegdämpning under parkett eller plankgolv, eller remsor att dreva runt fönster och dörrar med.BLOCK är remsor av isoleringen PREMIUM i tjocklek 40 till 80 mm som är specifikt framtagna för att snabbt och effektivt dreva i långdrag.


Skivor av hampaisolering och rullar med hampadrev
Skivor av hampaisolering och rullar med hampadrev

PREMIUM

Thermo-Hampa PREMIUM är orginalet, den första skivisoleringen av hampafibrer, som började tillverkas 2003. Ca 90% biologiskt nedbrytbar. 100% återvinningsbar som textil/lump. 

Består av: 85-90% hampafiber, 8-10% syntetfibrer, 2-5% natrium bikarbonat som flamskydd. 

Thermo-Hampa BLOCK tätar långdrag vid timmerhusbygge. Remsan fyller ut hålrummet emellan timmren och skapar luftstillestånd effektivt. Använd häftpistol för att häfta fast remsan emellan varven. Samma materialkomposition som PREMIUM. BLOCK är 110 mm breda remsor från 40 till 80 mm tjocklek i rulle.

COMBI JUTE

Thermo-Hampa COMBI JUTE är det senaste tillskottet i familjen. Här används en del återvunna jutefibrer från kakaobönsäckar, såväl som hampa. Isoleringen har alla sina goda egenskaper kvar, men blir lite mer ekonomisk. Ca 90% biologiskt nedbrytbar. 100% återvinningsbar som textil/lump.

Består av: 60-70% hampafiber, 20-25% återvunna jutefibrer, 8-10% syntetfiber, 2-5% natriumbikarbonat.

Produktegenskaper

  • Låg värmekonduktivitet
  • Hög värmelagringsförmåga
  • Fuktreglerande
  • God ljudisoleringsförmåga (enl. ISO 11654, Schall-absobtionsklass A)
  • Enkel att installera, passar både "gör-det-självare" och proffs. Avger inte mikrodamm vid bearbetning.
  • Certifierad naturfiberisolering med ETA och CE-märkning
  • Tillverkas av ekologiska hampafibrer i en torr miljö

PLUS

Thermo-Hampa PREMIUM PLUS är gjord av 100% förnyelsebara och biologiskt nedbrytbara material. Den består av 85-90% hampafibrer, 8-10% majsstärkelsebaserad nedbrytbar plast och 2-5% natriumbikarbonat. Inget mer.
PLUS finns endast som skivor.
PRODUKTION sker 1 - 2 ggr per månad. Fråga oss när nästa produktionsdatum och order-deadline är.

.

STEP

Thermo-Hampa STEP isolerar golv från stegljud. Det är en nåltovad filt av 100% hampafibrer som med fördel används vid läggning av olika sorters golv. STEP finns i olika tjocklekar: 3, 5, och 10 mm. Bredd 1000 mm, längd 15 till 25 meter.

Therm-Hampa STEP DREV är nåltovad filt av 100% hampafibrer skuren i remsor. Används effektivt för tätning runt fönster dörrar och i springor av olika slag. Fungerar även bra om du ska lerklina en gammal timmervägg och vill täta springor innan. 

PRISLISTA Thermo-Hampa

Broshyr med tekniska data

Maila oss om du vill ha mer information eller en offert!