Färg

Färg i påse

Färgen vi jobbar med heter Färg i påse, förkortat till Fip. Det är en torr färgmix som du enkelt blandar en ekologisk och lättmålad äggoljetempera av hemma. Du behöver inga förkunskaper. Den färdiga färgen innehåller endast ägg, linolja, vatten och Färg i påse. Inget mer. Färg i påse ger vackra levande ytor som reflekterar ljuset på ett magiskt sätt. Färg i påse ger också ett gott samvete både för din hälsa och för miljön. Du kan även välja att göra din egen Färg i påse efter recepten i boken Jordens färg.


Börja alltid med grundfärg i påse

Grundfärgen fäster och täcker bra, oxiderar fort, binder underlaget och förhindrar kritning. Därför kan du måla på alla typer av underlag såsom redan målade ytor, nytt eller gammalt trä, puts, betong, tapet, papp m.m. Grundfärg i påse är en torr färgmix av jord- och mineralpigment som du enkelt blandar en äggoljetempera av med vatten, ägg och linolja. Vatten har du hemma och ägg köper du i mataffär eller en ägghandlare. Färgen får en bättre konsistens när du använder ekologiska ägg. Köp till en riktigt bra rå kallpressad linolja. Du behöver inga förkunskaper med färg i påse. Du läser hur du gör på påsen och i medföljande hjälpredan. Åtgång: 1 grundfärg i påse täcker ca 7-12 m2 i första strykningen beroende på hur absorberande underlaget är (lumppapp, puts, tyg och ohyvlat trä absorberar mer medan t.ex. tapet, redan målade ytor och hyvlat trä mindre). Välj sedan en kulör av färg i påse för de två färdigstrykningslagren.

Pris grundfärg i påse 210 kr  

Beställ färg genom att skicka oss ett mail via kontaktformuläret här nedan. Vi har grundfärg och utvalda kulörer på lager. 

PRISLISTA

Rätt färg på rätt plats

Uppdelning i tre kategorier gör det enklare för dig att välja rätt sorts färg till rätt plats: VÄGG, TAK, SNICKERI. Alla pigment har olika egenskaper som gör att de passar till olika ändamål och på olika underlag.
Av de utvalda kulörerna är de flesta tidlösa, lätta att trivas med länge, medan några är lite mer vågade. Man behöver inte måla om så ofta och vi sparar på jordens resurse­r.


Fler kulörer

Om du vill välja bland fler färgnyanser än de som finns i de tre kategorierna finns det över 300 nyanser av färg i påse att beställa. Många av recepten till färg i påse finns att läsa om och inspireras av i boken Jordens färg. En del är bättre lämpade som snickerifärg medan andra är bra för vägg o.s.v. Hör av dig om känner dig osäker på användningsområde. Här följer några tips.

Kulörer som ej passar för kök, bad eller våtrum på ytor som kan utsättas för stänk av sura vätskor:
10 januari - 18 maj, 29 augusti, 17 oktober, 22 november och 30 december.
Kulörer som ej passar för snickeri, möbler och golv:
23 januari, 28 september och 19 oktober.