Rep, garn och textil av europeisk hampa

Obehandlade hamparep

Helt obehandlat äkta hamparep som kan användas i dekorativt syfte inomhus, i trädgården eller till klösbrädor och djurleksaker. Tillverkade i Europa.

Finns i 4 till 90 mm diameter. 

3 till 6 veckors leveranstid, om produkten inte finns på lager.

Pris 235 kr per kg exklusive frakt.
 

Garner för vävning och hantverk 

Naturliga hampagarner för hushållet, present- inslagning, blombinderi, makramé, virkning eller annat pyssel. En naturfärgad, en grön och en röd. För naturen harmlöst, biologiskt nedbrytbart men ändå ett starkt hampagarn av bästa kvalitet! 

Vävgarner en-, två, eller tretrådiga på 300g spole.

Trädgårdssnöre 12-trådigt Hampans fibrer är runda och skär därför inte in i blommornas stjälkar lika lätt när man binder upp dem.


Rustika tyger 

Sadelgjord eller kantband Ett smalt band i hampa som man kan använda till kantning, väskremmar, stolssitsar m.m. Finns i Natur 25 mm bred eller benvit 10 mm bred. Du kan även att beställa bredare sadelgjord för möbelstoppning.

Vår egen miljömässigt hållbara hampatrasa för bastubritsen, golvet eller händerna. Ha den som matta utanför duschen, bastusits eller som handduk. Trasorna är skickligt handvävda för Hampa & Miljö på företaget Vänskapa i Gävle. Våfflade för ökad absorption och torkförmåga. Varje trasa den andre olik eftersom de är handgjorda. Mått ca 54 x 47 cm i otvättat skick. För att aktivera fibern måste du tvätta trasan en gång innan användning, gärna 60 °C. Trasan krymper ganska rejält, men blir tätare i väven och mer absorberande. Den blir sedan bättre och bättre med tiden. Använd fintvättmedel och torktumla ej.

230 kr/st för golvtrasan i grönt, magenta eller natur

110 kr/st för disktrasa/tvättlapp i natur (SLUT)

Hampatyger. Vi köper tyger som är tillverkade i EU. Fibrerna är mekaniskt, inte kemiskt, behandlade för att kunna spinnas till långfibrigt hampagarn. 

Tygerna har karaktär och passar till inredning, väskor, löst sittande kläder. 

Det finns lätta tyger på 180 gram per m2 men även tung canvas som väger uppåt 800 gram per m2.

Maila din förfrågan eller beställning här nedan. Glöm inte faktura- och leveransuppgifter inklusive mailadress och mobilnummer!